mapKako do nas
Zemljevid

mapSmučišče

 

 

Otvoritev pokritega balinišča

V petek 26.09.2014 ob 17:30. uri Vas smučarsko društvo KUM Dobovec vabi na otvoritev nove pridobitve pri smučarski koči Trotovnik  - pokrito balinišče.

Z veseljem sporočamo, da je uresničen dolgoletni projekt rekreacijske sekcije balinarjev, izvedba pokritja balinišča, kjer se odpirajo nove možnosti za vadbo in rekreacijo te športno družabne panoge.

Ob uspešno izvedenem projektu bomo simbolno odprli novo balinišče. Vabimo, da se nam pridružite in kakšno uro ostanete z nami ob prijetnem klepetu, ali pa celo preiskusite kako je" metati kugle pod novo streho".  

 Po predhodnem dogovoru je balinišče možno najeti.

Vabljeni !

V času naravne snežne odeje je v bližini smučišča urejena tekaška proga v dolžini 3 km in prelepim pogledom na okoliško hribovje in gorovje.

Obratovanje gostišča

Ponedeljek

ZAPRTO

Torek - Četrtek

15 - 22

Petek - Nedelja

11 - 22

Obratovanje

Ponedeljek

ZAPRTO

Torek - Petek

od 13.00 do 16.30

Sobota - Nedelja

od 9.00 do 16.30

Smučarsko društvo

Smučarsko društvo Kum - Dobovec je bilo ustanovljeno 11. septembra 1949. Smučišče Trotovnik leži na severni strani pobočja, ki se vzpenja proti vrhu Kuma. Nadmorska višina znaša med 700 m in 820 m. Na smučišču sta dve vlečnici Ciciban in Trotovnik. Smučarska proga ob vlečnici Ciciban je položna, lahka proga, primerna predvsem za začetnike, z vlečnico Trotovnik pa je dosegljiva zahtevnejša proga, katere iztek se nadaljuje po lažji progi. Smučišče je primerno za začetnike in tudi zahtevnejše smučarje z izpopolnjenim znanjem smučanja.

smucar